Nasza strona
wykorzystuje pliki cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Używając tej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w naszej
Polityce Prywatności.

Zamknij

SYSTEM ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI

 

Jakość naszym priorytetem!

 

Narzędziem pomagającym Firmie Wosana w osiągnięciu wyższego standardu bezpiecznej żywności jest wdrożony System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, który skutecznie nadzoruje oraz dokumentuje cały łańcuch żywnościowy. Mając na uwadze satysfakcję oraz dobro klienta, Firma Wosana w każdym ze swoich Zakładów Produkcyjnych (Andrychów, Turów, Damnica) utrzymuje, a także na bieżąco go doskonali.

Staramy się, by każdy wyprodukowany produkt był jak najwyższej jakości, wiemy bowiem, że w kwestii jakości oraz bezpieczeństwa żywności nie ma miejsca na kompromis. Osiągnięcie tego celu możliwe jest wyłącznie dzięki nieustannej kontroli wszystkich procesów zachodzących od chwili składania zamówienia przez klienta do chwili dostarczenia zamówionego przez niego wyrobu. Mamy pełną świadomość odpowiedzialności za dostarczanie Klientom produktów bezpiecznych o najwyższej jakości.


Mając na uwadze satysfakcję i dobro Klienta, obecnie w każdym z naszych zakładów funkcjonuje certyfikowany System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności – wymagania dla wszystkich organizacji w łańcuchu żywnościowym wg normy EN ISO 22000, który scala i harmonizuje wymagania systemu HACCP, Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) oraz Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP). System został certyfikowany w zakładzie nr 3 (Damnica) w roku 2008, natomiast w zakładzie nr 1 (Andrychów) i 2 (Turów) w roku 2009. Jest on sukcesywnie odnawiany oraz nieustannie doskonalony i usprawniany. System skutecznie nadzoruje oraz dokumentuje cały łańcuch żywnościowy, a w przypadku wystąpienia zagrożenia bezpieczeństwa żywnościowego, eliminuje go już we wczesnym stadium.

STANDARDY EUROPEJSKIE

Wosana posiada także certyfikaty potwierdzające spełnienie wymagań międzynarodowego standardu żywności – IFS (International Food Standard), wymaganego przez sieci handlowe. Zakład nr 1 w Andrychowie certyfikował wdrożony standard w 2010 roku, zakład nr 3 w Damnicy - w 2011 roku, zakład nr 2 w Turowie - w roku 2014.  Wymagania tego standardu są bardzo szczegółowe i oprócz ogólnych celów jakościowych, głównie zaostrzają nadzór nad bezpieczeństwem wyrobu gotowego w trakcie produkcji oraz poza nią, a dotyczą m.in. postępowania z ciałami obcymi, alergenów, GMO etc.

  • Certyfikat IFS zakładu produkcyjnego w Andrychowie
  • Certyfikat IFS dla zakładu produkcyjnego w Damnicy
  • Certyfikat IFS dla zakładu produkcyjnego w Turowie

 


Powyższe certyfikaty dla naszych Klientów są dowodami na wyprodukowanie wyrobów gotowych z najwyższą jakością.